Испанската банкова група Santander ще изкупи европейския бизнес на германския

...
Испанската банкова група Santander ще изкупи европейския бизнес на германския
Коментари Харесай

Santander изкупува европейския бизнес на Wirecard

Испанската банкова група Santander ще изкупи европейския бизнес на немския снабдител на финансови услуги Wirecard, който банкрутира и провокира невиждан скандал, съобщи Франс прес.

Banco Santander ще придобие софтуерната платформа на Wirecard в Европа, както и всичките нужни активи, които бяха същността на нейната активност, заяви в официално съобщение Майкъл Жафе, ликвидатор на баварската компания.

Стойността на договорката не се оповестява от двете компании, само че съгласно немския в. " Зюддойче цайтунг ", който цитира осведомени източници, става дума за близо 100 милиона евро, предава Българска телеграфна агенция.

Мнозинството от близо 600-те останали чиновници на Wirecard, които са заети в подразделението за ръководство на финансови дялове и в банковия филиал, ще бъдат трансферирани в Santander, се добавя официалното съобщение.

Испанската водеща банкова група ще форсира растежа си в Европа в бранша на разплащателните услуги с тази договорка, отбелязва Агенция Франс Прес.

От откриването преди три месеца на процедурата по неплатежоспособност на Wirecard, ликвидаторът е продал активи на немската група в Бразилия, Румъния и Северна Америка. Подготвят се такива покупко-продажби в Азия, Южна Африка и Турция, посочи Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР