Испанската автономна област Естремадура одобри данък върху празните жилища. Тя

...
Испанската автономна област Естремадура одобри данък върху празните жилища. Тя
Коментари Харесай

Още една община налага данък върху пустеещите жилища

Испанската самостоятелна област Естремадура утвърди налог върху празните жилища. Тя ще стартира да го начислява от 1 януари 2024 година Засегнатите данъкоплатци ще би трябвало да създадат първото заплащане до 2025 година Данъкът се контролира от новия жилищен закон на Естремадура, който беше утвърден на последното пленарно съвещание на законодателния орган след специфична процедура.

С посочения налог ще се таксуват юридическите лица (банки, компании и капиталови фондове), притежаващи над пет жилища, които остават празни без уважителна причина за интервал от 1 година с струпване.

Съветът на Естремадура пресмята, че това ще засегне към 4000 жилища, което в последна сметка ще помогне да се съберат към 2 млн. EUR в бюджета.11,25 EUR/кв.м празно жилище над 4000 кв.м. Така поданик с парцел от 10 000 кв.м ще би трябвало да заплати 97 000 EUR.

Крайната цел на този налог е да се намеси на жилищния пазар, с цел да понижи цените на наемите в района: да попречи на огромни компании да натрупат празни жилища и да покачват цените заради липса на предложение.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР