Испанската автономна област Естремадура иска да обнови своя жилищен фонд

...
Испанската автономна област Естремадура иска да обнови своя жилищен фонд
Коментари Харесай

Как в Испания да ви ремонтират безплатно дома

Испанската самостоятелна област Естремадура желае да обнови своя жилищен фонд и да добави нови благоприятни условия за отдаване чартърен на налични цени. За тази цел районът започва програмата Rehabita, която се състои в прекачване на недвижими парцели на държавната компания Urvipexsa в подмяна на безплатното им възобновяване и следващо отдаване чартърен, написа Idealista.

Доходите от наем би трябвало да покриват разноските за възобновяване, когато е допустимо. След като инвестицията се изплати с наема, реновираният дом се връща на притежателя.

Целта е да се рехабилитират някои от съществуващите празни къщи в общините на Естремадура, като се улесни обновяването в сходство с критериите за енергийна успеваемост.
 
Забележителните цели на тази мярка включват възобновяване на празни домове, възстановяване на енергийната успеваемост, възобновяване на популацията, рехабилитация на градските центрове и обезпечаване на достъп до жилища.

Евтини жилища оферират в Мадрид и Барселона

В град Оливенса към този момент стартира реставрацията на първите четири къщи, принадлежащи на болничното заведение и Santa Casa de Misericordia de Olivença, които одобриха обществената покана и ще бъдат ръководени от Urvipexsa в продължение на 15 години.
 
 istock istock
Обновяването се състои от цялостна рехабилитация на тези четири къщи с частична замяна на покрива, аеротермална сила и енергийни усъвършенствания, което ще значи понижаване на потреблението на невъзобновяема първична сила с повече от 60%.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР