Испанската актриса Пенелопе Круз получи престижната награда "Сезар" за изключителни

...
Испанската актриса Пенелопе Круз получи престижната награда "Сезар" за изключителни
Коментари Харесай

Пенелопе Круз удостоена със "Сезар"


Испанската актриса Пенелопе Круз получи влиятелната премия "Сезар" за изключителни достижения в международното кино.

Ежегодната гала се организира в петък в парижката концертна зала "Плейел" и беше излъчена по канал "Канал Плюс".

Връчвайки премията, френската актриса Марион Котияр, акцентира че Круз "е източник на ентусиазъм за доста актриси по света". "Твоята работа във кино лентата от Педро Алмодовар "Завръщане" е просто необикновено, това е най-високото достижение за женска роля в международната кинематография. Ти си актриса от международен мащаб, ти си звезда, ти си превъзходна и сияйна", сподели Котияр на френски език и добави на испански: „ Просто те обичам “.

На церемонията испанският режисьор Педро Алмодовар, в чиито филми Круз е играла доста функции, акцентира, че актрисата "заема доста значимо място" в живота му. „ Твоуята игра във всички функции беше просто превъзходна “, сподели Алмодовар. Той съпостави Круз със София Лорен, Анна Маняни, Котияр и Жюлиет Бинош.

Самата Круз, която приказва на церемонията на френски, призна, че "дори и в сънищата си не можех да си показва, че в миналото ще получа в Париж тази популярна кино премия на Франция." Тя изключително благодари на Алмодовар, който "именно с гения, вдъхновението и креативната си пристрастеност я притегли към киното".

Наградата "Сезар" се връчва от Френската академия за кинематографично изкуство и техника от 1976 година. Наречена е в чест на известния скулптор-авангардист Сезар Балдачини, който е създател на премията – статуетка с тегло към 4,5 кг. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР