Испанската агенция за спасяване на хора, които бедстват по море,

...
Испанската агенция за спасяване на хора, които бедстват по море,
Коментари Харесай

Испански спасители помогнаха на над 440 мигранти

Испанската организация за избавяне на хора, които бедстват по море, заяви, че е избавила на 440 мигранти, опитващи се да прекосят Средиземно море от Северна Африка напът за Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Спасени са 447 мигранти, които са се намирали в 15 дребни лодки. Повечето са били край южните крайбрежия на Испания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Близо 300 мигранти починаха в Средиземно море в сектора сред Испания и Африка от началото на годината до момента, съгласно данни на Организация на обединените нации. Над 1600 мигранти починаха тази година при опит да прекосят цялото Средиземно море от началото на 2018 година

Нарастването на броя на мигрантите, идващи от Африка към Испания, подложи на напън локалните институции. Мигрантите започнаха да се насочват към Испания, откакто новото италианско държавно управление отхвърли на няколко пъти да одобри кораби на филантропични организации с мигранти, които са били избавени в морето. Последният сходен случай беше с кораба "Дичоти ". Правителството позволи мигрантите да слязат от него едвам откакто уговори няколко европейски страни и Италианската католическа черква да се погрижат за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР