Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при

...
Испания въвежда изискването за представяне на отрицателен PCR тест при
Коментари Харесай

Испания спира да допуска граждани на България и още близо 30 държави без отрицателен тест


Испания вкарва условието за показване на негативен PCR тест при влизане в страната за жители на 65 страни с висок риск на болест, в това число и България. Мярката влиза в действие от на следващия ден, 23 ноември, предадоха БГНЕС и Нова ТВ.

Изискването на испанските управляващи е да бъде показан негативен тест , изработен 72 часа преди идването в Испания. Мярката важи при идване на летище или пристанище, само че няма да засегне пасажерите, които минават сухопътни граници на страната. Решението се отнася за интернационалните пасажери, чиято последна дестинация е Испания , а не директно преминаващи с последна дестинация друга страна.

Всички пасажери са задължени да попълнят и формуляр за здравен надзор преди влизане в Испания. Той може да бъде открит на следния линк: или посредством безплатното приложение SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH. Пътникът е длъжен да го съхранява в себе си на книжен притежател.

Пътниците, идващи в Испания по въздух или по море, би трябвало да се подложат на температурен надзор, който ще се прави рутинно, като границата за допустимата температура е до 37,5 ºC.

Списъкът с страните или рисковите области, както и критериите, употребявани за тяхното установяване, ще бъде преразглеждан на всеки петнадесет дни. В момента в листата на европейските страни са Германия, Австрия, Белгия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Дания (с изключение на Фарьорските острови и Гренландия), Словения, Словакия, Естония, Франция, Гърция (без регионите на Китри, Йония Нисия, Дитики Елада и Стереа Елада), Унгария, Ирландия, Исландия, Италия, Литва, Латвия, Люксембург, Малта, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия (без Азорските острови), Румъния и Лихтенщайн.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР