Испания успя да се наложи над Сърбия в дербито на

...
Испания успя да се наложи над Сърбия в дербито на
Коментари Харесай

Скариоло: Не сме направили нищо все още, Богданович е невероятен играч

Испания съумя да се наложи над Сърбия в дербито на любимците в група “J” с 81:69, само че селекционерът на иберийците Серджо Скариоло остана спокоен и показа на конференцията след мача, че успеха им не би трябвало да бъде взимана под огромно внимание.

“Подхождаме с изключителна съвестност към нашата фланелка. Видяхме това през днешния ден, виждали сме го и преди. Играчите ни знаят, че не сме създали нищо към момента. Друго нещо ще е да бъдем измежду четирите най-хубави в света и поради събитията, би било необикновено достижение.”

Запитан какво мисли за концентрацията на тима си и невероятния мач на Богдан Богданович, Скариоло даде мнението си - “Сериозни сме, играем с доста централизация. Опитахме всевъзможни разновидности в играта си и не беше елементарно да следваме измененията си. Мога да кажа, че Богданович е необикновен, просто е неповторим. 78% пукотевица за две точки, 40% от три точки, 100% от наказателната линия, 10 битки, 6 асистенции. Невероятен състезател. Като изключим него, успяхме да удържим останалите му съотборници и ги лимитирахме добре. Това е тим, който нормално вкарва по 100 точки. Ще останем спокойни и уверени в себе си.”, изясни селекционерът на Испания.

На четвъртфиналите Испания ще се изправи против Полша, а срещата е на следващия ден от 16:00 часа българско време.

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР