Испания улеснява престоя и завръщането на чуждестранни граждани в страната

...
Испания улеснява престоя и завръщането на чуждестранни граждани в страната
Коментари Харесай

Испания улеснява престоя и завръщането на чужденци в условията на COVID-19

Испания улеснява престоя и завръщането на задгранични жители в страната в изискванията на пандемията от COVID-19. Това заяви Министерство на външните работи, които са известени с нота от Испанското посолство в София. 

Съгласно заповед на испанското Министерство на здравеопазването автоматизирано за период от 3 месеца се удължава краткосрочният престой на задграничните жители, които се намират в Испания за интервал не повече от 90 дни и този интервал е изминал по време на изключителното състояние. 

За 6 месеца след преустановяване на изключителното състояние се удължава срокът на годност на краткотрайните разрешителни за престояване, работа, образование, училищен продан, стаж и доброволческа активност , в случай че този период е изминал по време на изключителното състояние или 90 дни преди оповестяването му. 

Испанските управляващи удължават и периода на годност на разрешителните на членовете на фамилиите на жители на Европейски Съюз, както и документите за престояване на задграничните жители, считано от датата на приключването им и за същия период от 6 месеца след края на изключителното състояние. 

С цел да се улесни завръщането на задгранични жители в Испания, те имат право да влязат на територията на Испания като показват годен документ за задгранично пътешестване, както и позволение за престояване на член на семейство на жител на Европейски Съюз или различен тип позволение за престояване на чужденец, без значение дали валидността на разрешителните е изтекла.  

Извънредното състояние в Испания е оповестено до 7 юни. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР