Испания спечели за втори път в своята история световната титла

...
Испания спечели за втори път в своята история световната титла
Коментари Харесай

Испания стъпи на световния баскетболен връх

Испания завоюва за повторно в своята история международната купа по баскетбол за мъже. На финала в Пекин " Ла Фурия " победи с 95:75 Аржентина и победи в планетарната конкуренция.

Баскетболистите на Серджо Скариоло изиграха финалната среща в Пекин по съвършен метод, изпълнявайки допустимо най-добре тактическия проект на италианския си селекционер и изцяло справедливо прозвището “световен шампион” още веднъж ще бъде за иберийската страна - 13 години след историческия първи триумф на Мондиал 2006 в Япония.

Испания потегли доста мощно в този заключителен дуел и означи 7 безответни точки. Европейците продължиха да работят по-активно и да натрупат преднина - 12:2, 14:8. В този миг с две тройки на Брусино Аржентина се пробуди и се приближи единствено на точка. Рибас обаче се включи съвършено от пейката с пет бързи точки за 19:13, след което " Ла Роха " отново се откъсна и първата четвърт приключи при резултат 23:14. Испания наниза 5 следващи точки за преднина от 28:14 през втората четвъртина. Фернандес сподели отлична пукотевица от тройката и усили преднината на отбора си, само че Аржентина отговори мълниеносно със своя поредност, която бе от 7 точки - 31:21.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР