Испания спечели европейската титла по хандбал за мъже, след като

...
Испания спечели европейската титла по хандбал за мъже, след като
Коментари Харесай

Испания защити европейската си титла

Испания завоюва европейската купа по хандбал за мъже, откакто на финала се наложи с 22:20 (12:11) над Хърватия. Така испанците опазиха трофея си от предходното състезание и към този момент има две европейски трофеи в историята си.
Целта на Хърватия беше да вземе първа европейска купа, която да прибави към двете си олимпийски шампионски от Атланта 1996 и Атина 2004.

Алеиш Гомес вкара 5 гола за испанците, също толкоз за Хърватия означи Домагой Дувняк.

Сред като се срещнаха във втората групова фаза и приключиха 22:22, в този момент двата тима трябваше да си дадат среща в мач с много по-висока стойност. Хърватите бяха подкрепени от 10 хиляди свои почитатели.

Началото на мача беше равностойно и всеки тим дръпна с по два гола, само че този задатък беше заличаван. Хърватия поведе с 10:7 в 18-ата минута с попадение на Марино Марич, само че по-късно те не съумяха да отбележат в продължение на 6 минути и испанците изравниха. Накрая на частта испанския тим дръпна с 12:11.

Испания дръпна с 13:12, а по-късно и с 16:12 в 35-ата минута с голове на Жоан Канеяс и Ентериос. След 38-ата минута Испания имаше интервал от 7 минути без маркиран гол, само че героят за хърватите Дувняк изравни за 18:18 12 преди края. Хърватия даже обърна мача за 19:18, само че три минути преди края беше 20:20. В последните три минути с точни изстрели на Гомес и Хорхе Македа ЛА Фурия победи с европейската купа.

Вчера Норвегия завоюва бронзовите медали след победа над Словения с 28:20./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР