Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на

...
Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на
Коментари Харесай

Испания, Франция и Германия признават Гуайдо за президент на Венецуела, ако Мадуро не свика избори до 8 дни

Испания ще признае опозиционера Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела, в случай че до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори, съобщи през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес, представен от Агенция Франс Прес.

"Ако в период от 8 дни във Венецуела не бъдат свикани обективни, свободни и транспарантни избори, Испания ще признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, с цел да свика избори ", съобщи министър председателят социалист пред публицисти в президентската резиденция Монклоа. "Не се опитваме да издигаме или смъкваме държавни управления във Венецуела, желаеме народна власт и свободни избори във Венецуела ", добави Санчес в телевизионно изказване.

Френският президент Еманюел Макрон също съобщи в Туитър, че страната му е подготвена да признае Гуайдо за изпълняващ длъжността президент, в случай че в 8-дневен период във Венецуела не бъдат оповестени избори. "Без оповестени до 8 дни избори ще бъдем подготвени да признаем Гуайдо за "изпълняващ длъжността президент " на Венецуела за започването на политически развой. Работим с европейските си сътрудници ", написа Макрон в Туитър, осведоми Българска телеграфна агенция.

Германското държавно управление е готово да признае Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела, в случай че до осем дни там не бъдат свикани избори, съобщи в Туитър държавна говорителка, представена от Ройтерс. "Ако до 8 дни не бъдат оповестени избори сме подготвени да признаем Хуан Гуайдо за краткотраен президент, който може да стартира политически развой (и) да работи с европейските сътрудник ", уточни Мартина Фиц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР