Испания ще позволи на хиляди нелегални мигранти да останат на

...
Испания ще позволи на хиляди нелегални мигранти да останат на
Коментари Харесай

Испания позволява нелегалните мигранти да останат срещу труд на полето

Испания ще разреши на хиляди незаконни мигранти да останат на територията на страната краткотрайно против полагане на аграрни труд, съобщи „ Ройтерс “.

От Министерството на земеделието оповестиха, че указът ще работи 3 месеца, считано от 8 април, с цел да обезпечи храна и финансов приход на „ тези, които имат най-голяма потребност от него “. Безработните ще продължат да получават държавни помощи, паралелно със заработените на полето средства. На мигрантите на възраст сред 18 и 21 години ще им бъдат обезпечени и работни визи.

Този ход се дължи на обстоятелството, че най-големият експортьор на плодове и зеленчуци в Европейски Съюз незабавно се нуждае от 300 хиляди сезонни служащи за събиране на реколтата от ягоди, боровинки, сливи, портокали, домати и тиквички през месец май.

„ Това е опция за доста хора, в противоположен случай, те просто са блокирани в домовете си. Полето може да е убежището им “, съобщи Лоренцо Рамос, генералният шеф на Съюза на дребните фермери.

Миналата седмица каталунската асоциация на производителите на плодове предизвести, че секторът може да бъде изправен пред цялостен провал, в случай че не откри 40 хиляди сезонни служащи допустимо най-скоро.

Според Саломо Торес, представител на Unio de Pagesos, най-големия аграрни съюз в Каталуния, наемането на задгранични служащи, на които нормално се обезпечава и място за престояване, би било комплицирано поради нужното съблюдаване на обществена отдалеченост. „ В изключителното състояние доста за фермерите могат да работят техните фамилии, съседи или съграждани “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР