Испания ще наложи временни данъци върху енергийни компании и банки,

...
Испания ще наложи временни данъци върху енергийни компании и банки,
Коментари Харесай

Испания с временни данъци на банки и енергийни компании

Испания ще наложи краткотрайни налози върху енергийни компании и банки, които би трябвало да генерират седем милиарда евро доходи през 2023-2024 година и да оказват помощ на испанците да се оправят с растящите цени на силата и инфлацията, сподели министър председателят Педро Санчес, представен от Ройтерс.

Правителството чака да събере два милиарда евро годишно през 2023 и 2024 година от налог върху изключителните облаги на енергийните компании, направени през тази и идната година, до момента в който данъкът върху финансовите институции ще донесе 1,5 милиарда евро доходи годишно, сподели Санчес пред Народното събрание, цитира news.bg.

Акциите на банки като " Сабадел " и " Кайшабанк " паднаха с цели 8% след известието.

Санчес сподели, че инфлацията, породена значително от нашествието на Русия в Украйна, е най-голямото предизвикателство за Испания, като я оприличи на " сериозна болест на нашата стопанска система, която води до общо обедняване на нацията, изключително на най-уязвимите групи ".

Санчес също разгласи по 100 евро на месец спомагателни стипендии за възпитаници и студенти на възраст над 16 години, които към този момент получават стипендии, и безвъзмездни билети за многократни пътувания за крайградски влакове и влакове на междинни дистанции от септември до края на декември.

Той също разгласи огромен действителен държавен проект за развиване, който възнамерява построяването на 12 000 жилищни единици в Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР