Испания се свързва със слънце, футбол, хубава храна , а

...
Испания се свързва със слънце, футбол, хубава храна , а
Коментари Харесай

Супер яхтите и Испания вървят ръка за ръка

Испания се свързва със слънце, футбол, хубава храна, а неотдавна и с яхти.

Иберийската страна означи рекорден месец по привличане на най-вече яхти край крайбрежието си през април.

30 спомагателни яхти са съобщили за позициите си до Иберийския полуостров този месец, което слага Испания на второ място след Италия като най-привлекателна дестинация за първокласните морски лодки, написа Bloomberg. След тях се подреждат Франция и Гърция, а водач е Съединени американски щати.

Част от повода за това, а евентуално и причина, която ще докара до още яхти край Испания е шоуто MYBA Charter Show 2019. То е годишно яхт събитие, което събира най-луксозните модели и феновете на яхти. Тазгодишното издание ще бъде в Барселона в края на месеца.

Пристанището OneOcean Port Vell, което е било строено за Олимпийските игри през 1992 година ще бъде хазаин на събитието. Очаква се в него да се включат най-малко 50 яхти по-късно през месеца. Организаторите споделят, че предходната година междинната седмична харта за участниците е коствала 229 300 евро.

Единственият представител отвън европейските страни на по-предни позиции в класацията са Бахамските острови. Те се подреждат на шестото място, като са месец април са привлекли 45 яхти. Там обаче има най-вече нови яхти - 56 % от общо всички.

Очаква се броят на първокласните придобивки по бреговете на Испания и Италия да се усилва, защото средиземноморският сезон занапред стартира.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР