Испания се представи слабо на последните две Световни първенства, след

...
Испания се представи слабо на последните две Световни първенства, след
Коментари Харесай

Аспиликуета: Испания не може да си позволи грешки

Испания се показа едва на последните две Световни шампионати, откакто доминираше в интервала сред 2008 и 2012 година. " Ла хала " отпадна още в груповата фаза на Мондиал 2014, а четири години по-късно завърши присъединяване си на осминафиналите. Единствено халфът Серхио Бускетс остана от състава, който победи с три поредни трофея от огромни шампионати.  " Истина е, че последните две Световни шампионати не бяха по усета ни. Футболът дава благоприятни условия на всички, изключително на младите ", съобщи бранителят Сесар Аспиликуета пред медиите. 
 Луис Енрике направи фрапантен избор за най-хубав футболист на Испания за всички времена Луис Енрике направи фрапантен избор за най-хубав футболист на Испания за всички времена
В момента в отбора на Испания има 14 футболисти на възраст от 25 или по-малко години. Селекционерът на иберийците Луис Енрике към този момент не може да разчита на ветераните, които завоюваха Мондиал 2010. " Голямата разлика с предишните Световни шампионати е наличието единствено на Бускетс. Само той остана от шампионския състав. Трябва да бъдем обединени, конкуренцията във футбола се усилва с всеки минал ден. Надяваме се опитът да ни помогне ", сподели още Аспиликуета, който ще взе участие за трети път на Световно състезание.  

Той е печелил всички титли в Англия с Челси, а в този момент желае да победи и с испанския народен тим. " Не може да вършим неточности в този шампионат. Трябва да стартираме добре. Бих желал да прибавя и тази купа във визитката ми. Дебютирах през 2013 година в Катар против Уругвай. Радвам се, че съм тук с моите невероятни съотборници ", разяснява още 33-годишният защитник.  Испанците са в група с Коста Рика, Германия и Япония на Мондиал 2022.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР