Испания съобщи за първите два смъртни случая от остър хепатит

...
Испания съобщи за първите два смъртни случая от остър хепатит
Коментари Харесай

Първи смъртни случаи на деца от остър хепатит с неясна етиология в Испания

Испания заяви за първите два смъртни случая от изострен хепатит с неразбираема етиология при деца, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на здравеопазването заяви, че в страната са докладвани 46 случая на болестта, като при три от децата се е наложила трансплантация на черен дроб. Две от трансплантираните деца са умряли – 15-месечно бебе и 6-годишно дете.

По публични данни на Европейския център за надзор на болесттите ECDC към 28 юли в 21 страни в Европа са докладвани 507 случая на хепатит с неразбираема етиология при деца, като 273 от тях са във Англия. За съпоставяне – в Съединени американски щати са регистрирани минимум 180 болни деца, има и шест докладвани смъртни случая.

Испания е почнала да следи от близко обстановката след предизвестието на СЗО за скок на случаите във Англия, показват здравните управляващи.

Страната е на второ място в Европа с най-високо разпространяване на болестта след Обединеното кралство. На трето място са подрежда Италия с 36 случая, Ирландия с 24, Португалия – с 20, Нидерландия и Полша с по 15.

По последни данни на ECDC 76,6% от заболелите деца са на възраст 5 и под 5 години.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР