Испания рискува нисък дългосрочен растеж по подобие на Италия, ако

...
Испания рискува нисък дългосрочен растеж по подобие на Италия, ако
Коментари Харесай

Испания може да е следващата Италия

Испания рискува невисок дълготраен напредък по сходство на Италия, в случай че депутатите на отговорят на рецесията с съществени промени, с които да отстранен хроничните недостатъци на стопанската система, предизвести централната банка на страната, представена от Bloomberg.

Средносрочният капацитет за напредък, към едвам 1% преди пандемията, може да намалее още повече поради закъсалия бизнес и прогнози за едва търсене пред цели браншове през идващите години.

" В този подтекст е безусловно наложително да бъдат въведени ограничения, които компенсират вредите, породени от рецесията, с цел да бъде повишен капацитетът за напредък ", декларира основният икономист на банката Оскар Арсе.

През последните години стопанската система на Испания изпреварва тази на Италия, с помощта на пазарни промени на пазара на труда и други ограничения, въведени след дълговата рецесия преди десетилетие. Инвеститорите избират и испанския дълг, като доходността му е надалеч под тази на италианските облигации. Задлъжнялостта на страната също е по-ниска, въпреки че дългът съвсем доближава 100% от Брутният вътрешен продукт през последните години.

В годишния си отчет централната банка приканва за ограничения, с които да се понижи потреблението на краткосрочни трудови контракти, както и да бъдат въведени промени в образованието. Банката упорства още за промени в налозите и регулациите, които да оказват помощ на дребните компании да порастват. Почти 80% от фирмите в Испания са с по-малко от 5 чиновници - при 70% за Европейския съюз.
 Испания
Една от най-посещаваните дестинации в Европа " избавя " туризма си с €4,25 милиарда

Само през предходната година страната е била посетена от над 80 милиона туристи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР