Испания регистрира още един рекорден ден по отношение на жертвите

...
Испания регистрира още един рекорден ден по отношение на жертвите
Коментари Харесай

Испания с нов рекорд на жертвите от коронавирус, но новозаразените намаляват

Испания записва още един рекорден ден във връзка с жертвите на новия ковид COVID-19, като за последните 24 часа са умряли 838 души, оповестяват от испанското здравно министерство.

Преди денонощие умрелите бяха 832 души, което също беше връх.

Процентът на новозаразените хора обаче понижава доста на фона на знаците, че ограниченията, въведени за битка с вируса, имат резултат .
 Принудителна отпуска за цяла Испания
Принудителна отпуска за цяла Испания

Строги ограничения от Мадрид

Испанските здравни управляващи прецизираха, че към този момент общо 6 528 души са умряли от ковид в страната от началото на епидемията и общо 78 797 са инфектираните .

Това съставлява нарастване с 6 549 новозаразени спрямо през вчерашния ден, като в относителни цифри това е скок от 9 %. В съпоставяне с вчерашните 12,7 % растеж обаче това сериозен спад, а още повече спрямо 14 % растеж в петък, в четвъртък - 18 % скок, и големия 20-процентен скок в сряда.
 Испания също с
Испания също с " връх ": Още 832 умряли от ковид за денонощие

Общият брой на жертвите към този момент е 5 690 души

Продължаващото понижаване на броя на новозаразените демонстрира, че строгите ограничения, въведени от испанските управляващи на 14 март, лимитират разпространяването на вируса.

В телевизионно послание през вчерашния ден вечерта министър председателят Педро Санчес разгласи нови ограничения, според които всички служащи и чиновници, които не извършват жизненонеобходими действия, да останат у дома в продължение на две седмици.

Националната обсада ще остане в действие минимум до 9 април. Испания е на второ място в света по брой на жертвите след Италия. На Пиринеите към този момент са регистрирани над два пъти повече умряли спрямо Китай, откъдето потегли болестта в края на предходната година.
 Италия надвиши 10 000 жертви на ковид
Италия надвиши 10 000 жертви на ковид

За последното денонощие са умряли още 889 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР