Испания разби организирана престъпна група, заподозряна в манипулиране на спортни

...
Испания разби организирана престъпна група, заподозряна в манипулиране на спортни
Коментари Харесай

Български спортисти замесени в международна схема за нагласени мачове

Испания разруши проведена незаконна група, обвинена в манипулиране на спортни събития и в потребление на сателитна технология за приемане на информация за развоя на мачове преди букмейкърите, оповестява БНР.

В схемата има и българска диря .

Акцията е осъществена взаимно от испанските полиция и данъчна работа, както и Европол и Интерпол.

Арестувани са 23 обвинени, в това число един от водачите на групата, който е арестуван с алена бюлетина на Интерпол за интернационално търсене.

Операцията е почнала през 2020 година, откакто са открити поредност от подозрителни онлайн спортни
залагания на интернационалните събития по тенис на маса.

След разбор на наличните данни проверяващите установили, че става въпрос за незаконна мрежа, формирана от хора от румънски и български генезис.

Членовете на този незаконен кръг уреждали мачове отвън Испания, като подкупвали спортисти, главно от Румъния и България.

След координиране на резултатите членовете на незаконната група, основани в Испания, правели онлайн
залагания в голям мащаб.

При следствието униформените са разкрили престъпен развой, при който групата е получавала достъп до информация за мача преди
букмейкърите , което им разрешава да вършат залози със сигурна облага. Чрез напреднала технология те получавали достъп до видеосигнали онлайн от целия свят, непосредствено от игрища, терени и арени. Прихващането на тези сигнали им давало преимущество пред букмейкърите, които разчитали на по-бавни сателитни излъчвания и излъчвания за едни и същи събития.

Процесът е още един в азиатските и южноамериканските футболни лиги, Лигата на нациите на УЕФА, Бундеслигата, мачовете от Световното състезание в Катар 2022 и тенис шампионатите на ATP и ITF.

Въпреки че събирала обилни облаги, групата успявала да избегне разкриването си посредством потребление на самоличността на трети лица и разнообразни банкови сметки, тъй че да прави
залози, без да буди съмнение.

Сред задържаните е търговец от огромен
букмейкър, който в съучастничество с незаконната група валидирал онлайн залози, направени от незаконната мрежа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР