Испания продължава постепенно да премахва ограничителните мерки, въведени по време

...
Испания продължава постепенно да премахва ограничителните мерки, въведени по време
Коментари Харесай

Испания премахва маските на улицата

Испания продължава последователно да отстранява ограничаващите ограничения, въведени по време на шестата вълна на пандемията. Министърът на опазването на здравето Каролина Дариас разгласи, че от идната седмица държавното управление възнамерява да анулира наложителното потребление на маски на улицата.

По думите на Дариас, в случай че в понеделник се реализира консенсус сред централното и районните държавни управления на Междутериториалния съвет по опазване на здравето, решението за унищожаване на маските навън ще се разгласява в формалния държавен вестник в сряда и може да влезе в действие от четвъртък.

Носенето на маски навън бе наново въведено на 22 декември предходната година поради бързото разпространяване на Омикрон разновидността, само че в този момент, откакто „ към този момент три седмици се следи понижаване на броя на новозаразените “, се мисли за облекчение на ограничаващите ограничения.

Това е последният уикенд, в които нощните заведения и питейни заведения в Каталуния ще останат затворени. Следващата седмица те още веднъж възобновяват работа. По калкулации на сектора загубите им са 6 милиарда и 457 милиона евро откакто през последните 23 месеца 20 нямаха право да работят.

Продължават да спадат и новите случаи. В петък броя на инфектираните е съвсем 75 хиляди души, против 119 000 предишният петък. Низходяща наклонност записва и кумулативната периодичност от 2229 случая на 100 000 поданици. Това е близо 3 пъти по-малко от преди месец в някои райони като Навара, където бяха регистрирани 7 000 случая на 100 000 поданици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР