Испания предложи 25-ата Международна конференцията за климата (COP 25) да

...
Испания предложи 25-ата Международна конференцията за климата (COP 25) да
Коментари Харесай

Испания предложи да е домакин на конференцията за климата на ООН

Испания предложи 25-ата Международна конференцията за климата (COP 25) да се състои в Мадрид, разгласи през днешния ден чилийският президент Себастиан Пинера, представен от Франс прес.

Домакин на конференцията на Организация на обединените нации, планувана за декември, щеше да бъде Чили, само че през вчерашния ден Пинера сподели, че страната се отхвърля да провежда форума поради обществената рецесия, която претърпява, съобщи Българска телеграфна агенция. В телефонен диалог испанският министър председател " Педро Санчес великодушно ми предложи конференцията COP25 да се състои от 2 до 13 декември в Мадрид, съобщи през днешния ден чилийският президент.
Заради продължаващите втора седмица митинги Чили се отхвърли от семейството и на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) през ноември, напомня Франс прес.

В официално съобщение испанското държавно управление удостовери, че е предложило конференцията за климата да се организира в Мадрид, само че не и датите, посочени от чилийския президент.

В Испания на 10 ноември предстоят предварителни парламентарни избори и има риск при започване на декември страната към момента да няма държавно управление, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР