Испания постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си срещу

...
Испания постигна минимална победа с 1:0 в домакинството си срещу
Коментари Харесай

Испания записа важен успех срещу Швейцария

Испания реализира минимална победа с 1:0 в семейството си против Швейцария от Лигата на нациите. Единственият гол в дуела означи Микел Оярсабал. Успехът е от стратегически значимо значение за „ Ла Фурия “ в битката за първото място в групата.

Швейцария провежда доста добра офанзива в 12-ата минута. Пред Лорис Бенито се откри страхотна опция и той стреля, само че Давид де Хеа направи феноменално избавяне, избивайки топката в корнер.

Испания поведе в резултата в 14-ата минута. Вратарят Ян Зомер позволи доста груба неточност в връзката с Гранит Джака и подари топката на Микел Мерино, който незабавно комбинира с Микел Оярсабал, а той не пропусна да се възползва от разкрилата му се опция и да вкара.

Испания можеше да поведе с 2:0 в 28-ата минута, когато Феран Торес насочи рисков удар, само че Ян Зомер плонжира и избави.

Испанците направиха извънредно сериозен пропуск в 52-ата минута. Хесус Навас направи доста хубаво центриране в наказателното поле на гостите, където Ян Зомер още веднъж не се намеси и топката стигна до Оярсабал, само че той този път не съумя да вкара в опразнената врата.

Микел Мерино насочи отдалечен удар в 59-ата минута, само че топката мина над напречната греда в навън.

Пред Серхио Рамос се откри опция в 68-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на гостите, централният бранител стреля с глава, само че неопределено в навън.

Жерар Морено стигна до добра позиция в наказателното поле на Швейцария в 82-ата минута, само че ударът му не беше прецизен.

В група 4 от Лига А Испания е водач в класирането със 7 точки, до момента в който Швейцария е с 1 точка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР