Испания, Португалия и Гърция също изразиха категорично несъгласие с предложението

...
Испания, Португалия и Гърция също изразиха категорично несъгласие с предложението
Коментари Харесай

Франция е против всички страни членки да намалят с 15% потреблението на газ

Испания, Португалия и Гърция също показаха изрично противоречие с предлагането пестенето да стане наложително

Предложението на Европейската комисия за 15% понижаване на потреблението на природен газ в страните членки на Европейския съюз от идващия месец до март идната година ще претърпи обилни промени преди да бъде показано за утвърждение на следващия ден от министрите на енергетиката на 27-те, съобщи Ройтерс, представен от.

Това стана ясно откакто и Франция се разгласи през днешния ден срещу това всички страни членки да понижат с идентичен % потреблението си.

Испания, Португалия и Гърция бяха изразили до момента изрично противоречие с предлагането, което планува мярката да е доброволна, само че при положение, че Еврокомисията разгласи изключителна обстановка с доставките на газ, пестенето да стане наложително.

По информация на Ройтерс чешкото председателство на Съюза е предложило серия от изключения, които се разискват през днешния ден от непрекъснатите представители на 27-те в Брюксел.

Предложенията включват по-нисък % на понижено ползване за страните с повече ресурси от газ и за тези, които изнасят за други страни членки; изключване от схемата на островни страни като Ирландия и Малта; както и на основни промишлености като химическата и стоманопроизводството.

И най-важното - намаляването на потреблението ще става наложително не с решение на Еврокомисията, а на Съвета на Европейския съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР