Испания помете Полша с 90:78 и е на две победи

...
Испания помете Полша с 90:78 и е на две победи
Коментари Харесай

И Испания е на полуфинал на световното по баскетбол

Испания опустоши Полша с 90:78 и е на две победи от втора международна купа в историята на баскетбола на иберийската страна.

„ Ла Фурия” има превъзходни шансове да се докопа най-малко до край, а там, каквото сабя покаже. Защото в този момент отборът чака спечелилия от двойката Австралия и сензацията Чехия.
Аржентина изхвърли международния вицешампион Сърбия (СНИМКИ) Нова сензация на шампионата на планетата по баскетбол
Рики Рубио размахмаше вещо диригентската палка и остана на косъм от дабъл-дабъл за иберийците: 19 точки (3/4 от тройката) и 9 асистенции. Руди Фернандес бе напряко главорез в деяние: 16 точки, сред които 5/5 и 100-процентова успеваемост от тройката. Без да свети изключително, Марк Гасол свърши своята работа в подкошието с 10 точки и 7 битки.
Снимка: fiba.com
За поляците единствено един не се бе предал авансово и той не е роден в Полша. Става въпрос за американеца Ей Джей Слойтър, който се прибра в съблекалнята с актив от 19 точки, сред тях 4/6 от тройката.

Испания не съумя да господства осезаемо в битката, само че за сметка на това сподели комбинативен баскетбол и записа с 9 асистенции повече от съперника: 28 против 19.
Снимка: fiba.com
Испания има 11 участия на международни шампионати, а досега знаково си остава поколението, което през 2006 година в Япония стигна до историческа първа купа на планетата. Поколение, в което личат имената на братята Марк и Пау Гасол, на Хуан Карлос Наваро, Хосе Калдерон, Фелипе Рейес и така нататък

За Полша това е едвам второто присъединяване на мъжкия народен тим на Мондиала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР