Испания поетапно ще се отвори за туризма това лято, започвайки

...
Испания поетапно ще се отвори за туризма това лято, започвайки
Коментари Харесай

Испания ще се отвори поетапно за туризма

Испания поетапно ще се отвори за туризма това лято, започвайки от европейските страни и ще подсигурява, че туристите ще отиват единствено в региони, в които коронавирусът е под надзор. Това съобщи испанската външна министърка Аранча Гонсалес Лая пред Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Испания всекидневно приема 80 милиона туристи всяка година, което я прави една от най-посещаваните страни в света. Туризмът е основен детайл от нейната стопанска система. Но страната беше тежко наранена от коронавирусната рецесия и в този момент желае да бъде внимателна при отварянето си за туристи от 1 юли, уточни външната министърка.

"2020 година е доста нетипична година, няма да можем да се държим както всекидневно. Тук става въпрос за здравето. Да се подсигурява, че няма да внесем случаи, в миг, в който се опитваме да направляваме случаите на болест в страната ни. Това е доста внимателно ръководство от наша страна, с цел да се подсигурява, че ще сложим Ковид под надзор ", съобщи външната министърка.

В Испания регистрираха втори следващ ден единствено с един смъртен случай от COVID-19

Остава да се реши кой къде ще може да пътува и до каква степен в Испания и съгласно какви критерии. "Трябва да дефинираме какво назоваваме безвредно. Дали безвредна територия е тази, в която има 50 инфекции или в която има единствено 4 инфекции? Много е значимо тази формулировка да бъде направена на европейско равнище, тъй като това ще е в последна сметка гаранция за недискриминация ", съобщи външната министърка. Тя прикани за общи правила по някои въпроси, като да вземем за пример това за тестването на туристите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР