Испания отчита рекордно увеличаване на атаките срещу лекари през 2022

...
Испания отчита рекордно увеличаване на атаките срещу лекари през 2022
Коментари Харесай

Испания: Ръст на атаките срещу медици, нападнатите са с 38% повече за една година

Испания регистрира рекордно увеличение на офанзивите против лекари през 2022 година, като главен обект на сходна експанзия са дамите и работещите в системата на първичната здравна помощ. Данните заяви телевизия РТВЕ, базирайки се информация от Генералния съвет на лекарските колегии, съобщи БНР.

Общо през миналата година лекарите в Испания са отчели 843 прояви на принуждение, което съставлява нарастване от 38% по отношение на миналата година. В 10% от случаите потърпевшите са излезли в болнични. От всички регистрирани сходни набези 61% са против дами.

От съсловната организация означават, че това е задълбочаваща се наклонност от последните години. Освен това, множеството прояви на експанзия са съсредоточени към най-младите членове на здравната общественост.

Чувствително увеличение на такива произшествия е записано в лечебните заведения и в незабавната помощ, където мотив за реакцията е било забавянето при обслужването на пациента.

89% от случаите с експанзия към лекари са в държавните медицински структури, регистрират още от съсловната организация в Испания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР