Испания отбелязва днес една година от атентатите в Барселона и

...
Испания отбелязва днес една година от атентатите в Барселона и
Коментари Харесай

Една година от атентатите в Барселона и Камбрилс

Испания отбелязва през днешния ден една година от атентатите в Барселона и Камбрилс, когато починаха 16 души, а повече от 120 бяха ранени. За през днешния ден е планувана гала в памет на жертвите, на която ще участва испанския крал Фелипе VI и министър председателят на страната Педро Санчес.

В навечерието на годишнината от атентатите бул. Рамбла в Барселона бе затрупан с цветя. По този метод близки на жертвите, локални поданици и туристи уважиха паметта на почтено починалите.
Ада Колау, кмет на Барселона: Те желаеха да нанесат вреди и го направиха. Беше тежък удар да загинат 15 души, а повече от 100 да бъдат ранени, доста хора бяха наранени по друг метод. Но в това време градът знаеше по какъв начин да реагира. Нашият град има вяра в полезностите на демокрацията. Хората излязоха по улиците, с цел да покажат, че не се опасяват и че терористите няма да ни заразят с омразата си.

 © Българска телеграфна агенция
На 17 август предходната година 22-годишният мароканец Юнес Абуякуб навлезе с висока скорост с микробус на булеварда и прегази 14 души. Над 100 души бяха ранени. После той излезе от транспортното средство и избяга. Открадна кола и умъртви лидера й.
Фиона Уилсън, щерка на жертва на офанзивата в Барселона: Беше доста тежко. Мисля си какво щеше да стане, в случай че обядът бе траял още малко или в случай че татко ми се намираше на две крачки от мястото на нападението. Или в случай че проектите му бяха да отиде на плаж, вместо разходката на площада. Но животът е подобен и в никакъв случай няма да намерим отговорите.
Няколко часа след офанзивата в Барселона, в нощта на 17 против 18 август, петима съучастници на мароканския нападател имитираха дейностите му в град Камбрилс и прегазиха минувачи, преди да ги нападат с нож. Там почина една жена. Равносметката - жертви и оживели от 24 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР