Испания обяви за недопустимо искането за убежище за 31 спасени

...
Испания обяви за недопустимо искането за убежище за 31 спасени
Коментари Харесай

Мадрид отхвърли искане за убежище на 31 спасени в морето непълнолетни мигранти

Испания разгласи за неприемливо настояването за леговище за 31 избавени в Средиземно море малолетни мигранти, показано от испанската неправителствена организация " Проактива ", която ги избави, изтъквайки, че то е юридически невалидно, съобщи Франс прес.

Капитанът на кораба на Неправителствени организации " Проактива Оупън армс " Марк Реиг, внесе през вчерашния ден такова искане за леговище в посолството на Испания в Малта за 31 малолетни африкански мигранти.

Испанският министър на развиването Хосе Луис Абалос обаче, който е трети в йерархията на Испанската социалистическа работническа партия, съобщи през днешния ден по телевизия Телесинко, че капитанът на плавателния съд не разполага с юридически пълномощия за това. Съгласно закона за правото на леговище, настояването би трябвало да бъде импортирано персонално или посредством юридически упълномощени представители.

Около 150 други мигранти, избавени в централното Средиземноморие, сега се намират на борда на филантропичния транспортен съд " Оупън армс " край италианския остров Лампедуза.

Малта и Италия отхвърлят достъп на кораба до свои пристанища. Деветима мигранти от " Оупън армс " обаче съумяха в неделя да слязат на брега: осем от тях бяха откарани с хеликоптер към Малта и един към Лампедуза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР