Испания обяви извънредно положение. Според големите медии в страната, единствените

...
Испания обяви извънредно положение. Според големите медии в страната, единствените
Коментари Харесай

Испания и Румъния въвеждат извънредно положение

Испания разгласи изключително състояние. Според огромните медии в страната, единствените търговски обекти, които ще останат отворени, са магазините за храна и аптеките, заяви Nova.

Случаите на ковид в Испания се усилиха доста през миналата седмица и инфектираните към този момент са повече от 5 000. По-рано през днешния ден в действие влезе възбраната за пътешестване до Съединените щати. Тя важи за 26-те европейски страни от Шенген. България не е в този лист.

В Румъния също ще бъде въведено изключително състояние. Това разгласи румънският президент Клаус Йоханис по време на церемонията по полагане на клетва от членовете на новото държавно управление на премиера Людовик Орбан. То ще влезе в действие от понеделник – 16 март.

Според последните данни броят на инфектираните с новия ковид в Румъния е достигнал 109.

От среднощ на 15 март се не разрешава изцяло влизането в Албания от Черна гора, Косово, Северна Македония и Гърция на всички пасажери с рейсове, микробуси или коли. През сухопътната граница на страната ще могат да минават само камиони, пренасящи стока.

Това заяви в профила си в обществените мрежи министър председателят на Албания Еди Рама, като още веднъж повтори апела жителите да не се опасяват, а просто да бъдат винмателни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР