Испания обмисля отмяна на задължителното носене на маски на открито.

...
Испания обмисля отмяна на задължителното носене на маски на открито.
Коментари Харесай

Испания обмисля отмяна на носенето на маски на открито

Испания обмисля анулация на наложителното носене на маски навън. Причината е в положителния прогрес на имунизационния развой, съобщи шефът на Центъра за съгласуваност и изключителни обстановки Фернандо Симон.

По думите му, с цел да се направи мярката по-гъвкава, може тя да се обмисли първо при групи от популацията, да вземем за пример в жилища с висок обсег на имунизация и при съблюдаване на другите защитни ограничения.

" Все още нямаме заболеваемост, нито обсег на имунизацията, нито задоволително висок имунитет в общността за разпределяне на персоналните ограничения за отбрана ", предизвести Фернандо Симон.

През последните 14 дни в Испания случаите спаднаха до 152 на всеки 100 000 поданици. Ваксинацията в страната напредва с положителни темпове и е допустимо всички самостоятелни общности скоро да бъдат в подобаваща епидемиологична обстановка.

Всеки ден сред 0,5% и 1% от популацията получава една от дозите на имунизациите, уточни Фернандо Симон, което по думите му приближава Испания до груповия имунитет и прави възобновяване на растежа на инфекциите по-трудно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР