Испания няма да се противопостави на отлагането на Brexit. В

...
Испания няма да се противопостави на отлагането на Brexit. В
Коментари Харесай

Испания няма да се противопостави на отлагането на Brexit, но иска резултати

Испания няма да се опълчи на отлагането на Brexit. В тирада пред Народното събрание испанският министър председател Педро Санчес съобщи обаче, че желае всяко отсрочване на крайния период да даде съответни резултати.
" Въпреки че Испания няма да се опълчи на даването на вероятно удължение, това би трябвало да има сигурна вероятност за разрешаване ", сподели той.
" Удължаването на несигурността посредством отсрочване на крайните периоди не е рационална опция, нито е желателно. "
Европейски Съюз следи с възходяща угриженост политическите измами във Англия и опцията страната да напусне блока без договорка, рискувайки безпорядък от двете страни на Ламанша, съобщи БГНЕС.
Санчес съобщи, че Мадрид е " подготвен да промени..(политическата) декларация, с цел да я направи по-амбициозна, в случай че Обединеното кралство промени алените линии, които е определило за договаряния. "
Той има поради декларацията, която слага пътна карта за договаряне на близки търговски връзки сред Европейски Съюз и Англия по време на преходния интервал след Brexit.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи в понеделник, че удължаването на периода след 29 март ще бъде " рационално решение " поради развиването на политическата сцена.
Мей във вторник даде обещание да позволи на Народното събрание да отсрочи Brexit след закани за всеобщи оставки от нейните министри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР