Испания няма да признае незаконния референдум, организиран от Русия в

...
Испания няма да признае незаконния референдум, организиран от Русия в
Коментари Харесай

Испания няма да признае незаконния референдум, организиран от Русия


Испания няма да признае противозаконния референдум, проведен от Русия в окупираните украински територии, разгласи министър председателят Педро Санчес от трибуната на Организация на обединените нации. Той е в Ню Йорк за присъединяване в 77-ото Общо заседание на Организация на обединените нации, откъдето поддържа Украйна.

В речта си Санчес осъди " подправените референдуми “ на Путин и съобщи, че страната му ще продължи да поддържа Украйна. Повтори и уговорката си за битка с продоволствената рецесия, породена от съветската " обсада на износа на зърно от Украйна " и посочи, че Испания ще планува 151 милиона евро дарения и 85 милиона евро заеми за тази идея през идващите три години. Ангажира се и да " предизвиква екологичния преход “ за облекчение на енергийната рецесия, провокирана от дейностите на Русия и войната в Украйна. 

Призова за " съществена промяна на електроенергийния бранш в целия Европейски съюз ", с цел да се изключи Путин от доставките на газ. Речта му обхвана тематиките за равенството сред половете, битката с климатичните промени, пандемията и процеса на имунизация, както и статута на Гибралтар. Накрая прикани за политическо решение по отношение на правото на самоопределяне на народа на Сахарави, като сподели, че страната му ще продължи да поддържа бежанците от там. Завърши с уверението, че мароканският проект за автономност е " най-сериозната, надеждна и реалистична основа " за решаването на разногласието с Алжир.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР