Испания не трябва да изключва ядрената енергия като вариант след

...
Испания не трябва да изключва ядрената енергия като вариант след
Коментари Харесай

Испания не трябва да изключва дългосрочно атомните технологии

Испания не би трябвало да изключва нуклеарната сила като вид след 2050 година, защото атомните технологии имат „ огромен капацитет “ за декарбонизацията и производството на водород.

Това се показва в отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ). От организацията, основана в Париж, означават, че поради предизвикването за реализиране на въглероден неутралитет през 2050 година, високото равнище на атомно-технологична инфраструктура и квалифицирани експерти в Испания могат да бъдат употребявани за създаване и използване на дълготрайни енергийни тактики, в това число потреблението на силата от АЕЦ за декарбонизация на браншове като производството и превоза.

Испания реши до 2035 година да изведе от употреба седемте атомни реактора, с които разполага. Според МАЕ държавното управление би трябвало да следи от близко финансовото положение на своята атомна промишленост, с цел да предотврати непредвидени закривания на енергоблокове, които да влошат сигурността на електроснабдяването на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР