Испания навлиза в седмица на дебати и гласувания, в която

...
Испания навлиза в седмица на дебати и гласувания, в която
Коментари Харесай

Ще остане ли Педро Санчес на премиерския пост в Испания?

Испания навлиза в седмица на диспути и гласувания, в която ще стане ясно дали водачът на социалистите Педро Санчес, който е краткотрайно изпълняващ длъжността след изборите в края на април, приключили без явен победител, ще остане на премиерския пост.

Лидерите на главните партии са скарани, а в по-ново време страната няма опит в съставянето на съдружни държавни управления, политическият пейзаж е все по-фрагментиран, а това значи, че може да минат още доста седмици и даже да се стигне до повторни избори, с цел да бъде реализирано съглашение.

В четвъртък Санчес понесе удар - членовете на крайнолявата " Подемос " гласоподаваха, че партията им може да поддържа Санчес единствено в случай че той се съгласи да бъде формирано пълноправно съдружно държавно управление, без право на несъгласие кой от " Подемос " ще влезе в кабинета.

Санчес съобщи, че няма да разреши на водача на " Подемос " Пабло Иглесиас да влезе в държавното управление, което провокира неодобрение в крайнолявата партия. Предстои да стане ясно дали двете страни могат да се спогодят за присъединяване в държавното управление на представители на " Подемос " с по-нисък сан.

Ето главните дати и събития, които предстоят:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР