Испания набира изследователски проекти за развитие на 6G мрежи. В

...
Испания набира изследователски проекти за развитие на 6G мрежи. В
Коментари Харесай

Испания планира да инсталира 6G мрежи през 2030 г.

Испания набира проучвателен планове за развиване на 6G мрежи. В държавния бюлетин бяха оповестени изискванията за достъп до помощта от 116 милиона евро за плановете. Правителството се надява, че 6G връзката ще бъде налична през 2030 година

Внедряването на 5G технологията не значи просто софтуерна смяна в мобилните телефонни мрежи, както се е случвало в предишното с други софтуерни еволюции като тази от 3G към 4G стандарта, само че в този случай ще има доста по-голямо влияние, се показва в държавния бюлетин.

С 6G връзката Испания желае да усили скоростта на предаване на данни по безжичните мрежи и да понижи наличието на 5G. Помощта от 116 млн. евро ще се разпредели сред две стратегии: 6G - финансиране на проучвателен инфраструктури за придобиване на съоръжение, и 5G - за връзка сред двете технологии, написа изданието.

Въпреки че сега 5G мрежите не са налични в цяла Испания, държавното управление се надява, че 2030-а ще е годината, в която ще стартира да внедрява 6G. На този стадий е известно, че Южна Корея си е сложила по-амбициозна цел – да внедри 6Gот 2028 година Германия и Франция също интензивно влагат в проучвателен планове за 6G.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР