Испания, която беше една от най-сериозно засегнатите страни от пандемията

...
Испания, която беше една от най-сериозно засегнатите страни от пандемията
Коментари Харесай

Една от най-големите верига в Испания оставя затворени хотелите в родината си, но отваря тези в България

Испания, която беше една от най-сериозно засегнатите страни от пандемията страна в Европа, през тази седмица удостовери, че изключителното състояние в страната ще остане в действие най-малко до 21 юни. Тази вест пристигна като удар за основна за испанската стопанска система промишленост - туризмът, която няма да може да проработи обикновено най-малко дотогава и ще изпусне началото на летния сезон за 2020 година.

В тази обстановка огромните испански вериги хотели бързат да отворят обектите си на другите европейски пазари, до момента в който са принудени тези в родината им да останат още затворени.

Пример в тази посока е фамилната компания Riu, която през март спря работата на 99 свои обекти по света. От края на май обаче веригата последователно стартира да възвръща активността на част от хотелите си, като порти отвориха два такива - в Берлин и в Гуадалахара в Мексико.

Изборът на тези два пазара не е инцидентен, като от една страна Германия беше измежду най-слабо засегнатите от пандемията страни на Стария континент. В същото време Мексико е страната с максимален брой на обектите на Riu и способства за 20% от портфолиото на компанията.
 Испания губи немски туристи за сметка на Гърция, Португалия и Хърватия
Една от най-желаните дестинации в Европа губи немски туристи за сметка на Гърция и Хърватия

И това е неприятна вест за бизнеса там

" Вчера от компанията оповестиха, че ще отворят първия си ваканционен комплекс и той няма да бъде в Испания поради карантината в страната, която към момента важи за задграничните туристи, както и поради неприятните прогнози за заетостта на хотелите в страната ", показват от локалното издание Cinco Días.

Според информацията в обявата това ще бъдат четири от общо шестте хотела на веригата в България. Първият от тях е Riu Правец, който би трябвало да отвори порти от през днешния ден. Две седмици по-късно би трябвало да проработят Riu Helios Paradise в Слънчев бряг и Riu Helios Bay в Обзор, който беше напълно реновиран през 2017 година. На 19 юни пък порти би трябвало да отвори и Riu Astoria в Златни пясъци.

Това значи, че към този момент от веригата ще оставят затворени два от другите си обекти в Слънчев бряг - Riu Helios и Riu Palace Sunny Beach.

От друга страна към момента не е ясно по кое време тъкмо обектите на компанията в Испания ще проработят. 28 от общо 99 хотела на веригата се намират в страната, като по-голямата част от тях са ситуирани в Гран Канария, Майорка и Тенерифе. От 71 обекта в чужбина най-многобройни са тези в Мексико - 20, следвани от по 6 в Доминиканската република, България и Ямайка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР