Испания изпрати още електрически генератори на Украйна, където руските атаки

...
Испания изпрати още електрически генератори на Украйна, където руските атаки
Коментари Харесай

Испания прати още електрически генератори на Украйна

Испания изпрати още електрически генератори на Украйна, където съветските офанзиви оставиха доста хора без ток и отопление преди задаващата се зима, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Испанският министър на външните работи Хосе Мануел Албарес заяви през днешния ден, че доставката е станала през вчерашния ден.

" Изпратихме нови 14 генератора преди зимата, която се оказва доста сурова и доста сложна в Украйна ", сподели той по време на сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в Мадрид.

Вчера Украйна изиска спомагателна поддръжка от Европейския съюз. Украинският министър председател Денис Шмигал сподели, че съветските удари са извадили от строя близо половината от енергийната инфраструктура на страната.

Русия подлага целеустремено на масиран обстрел от началото на предишния месец енергийната мрежа на Украйна, където първият сняг падна в четвъртък.

На 19 октомври Мадрид към този момент достави на Киев пет електрически генератора.

Испания ще изпрати също на Украйна 30 спомагателни коли за спешна помощ. Освен това още испански служители на реда ще бъдат ситуирани в страната, с цел да оказват помощ на локалните управляващи да проверяват хипотетични военни закононарушения, заяви още Албарес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР