Испания измести Италия като държава, през която влизат най-много мигранти,

...
Испания измести Италия като държава, през която влизат най-много мигранти,
Коментари Харесай

Испания измести Италия по брой на приети мигранти, прекосили Средиземно море

Испания измести Италия като страна, през която влизат най-вече мигранти, прекосили Средиземно море, заяви Международната организация по миграция (МОМ), представена от ДПА.

От началото на годината до 15 юли на испанските крайбрежия са пристигнали 18 016 мигранти, при 16 566 в Италия и 14 678 в Гърция, уточни на брифинг организацията на Организация на обединените нации.

В Испания потокът от мигранти, идващи по море, се е утроил в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В Италия броят на мигрантите, пристигнали с лодки, е понижен с над 80 %, а в Гърция броят на пристигналите се е нараснал спад 50 на 100.

МОМ сподели, че броят мигранти в Испания е скочил през последния месец и половина и в този момент идват приблизително по 220 души на ден, съпоставено с 54 дневно през първите пет месеца на 2018 година В Италия спадът на новопристигащите съответства с встъпването в служба през юни на популисткото държавно управление, което стартира битка против новите мигранти.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини забрани на кораби на благотворителни организации да водят избавени мигранти в италиански пристанища и предложи всички, избавени в морето, да бъдат връщани в Либия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР