Испания и Саудитска Арабия договориха работна рамка за продажба на

...
Испания и Саудитска Арабия договориха работна рамка за продажба на
Коментари Харесай

Испания продава бойни кораби на Саудитска Арабия

Испания и Саудитска Арабия договориха работна рамка за продажба на бойни кораби на монархията в размер на 1,8 милиарда евро, осведоми " Ройтерс ".

Престолонаследникът на арабската страна и военният министър на Испания се подписаха под рамката, която ще разреши на саудитското военно министерство да подпише контракт с испанския корабостроител Navantia за доставка на бойни кораби.

Отделно съглашение е подписано сред Navantia и Saudi Arabian Military Industries Company , само че не се разкриват детайлности.

Източник от Министерството на защитата на Испания съобщи, че Navantia ще продаде 5 дребни кораба, испанската войска ще образова саудитските бойци и контрактори ще построят военноморски център в монархията.

Редица неправителствени организации приканиха Мадрид да не продава военна техника на Саудитска Арабия, обвинявайки кралството в нарушение на човешките права.

Двете страни договарят за корабите от 2015 година , само че източникът разясни, че ще е належащо още време за подписване на финален контракт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР