Испания и Португалия се споразумяха да затворят за туристи общата

...
Испания и Португалия се споразумяха да затворят за туристи общата
Коментари Харесай

Испания и Португалия затварят за туристи общата си граница заради коронавируса

Испания и Португалия се споразумяха да затворят за туристи общата си граница, с цел да лимитират разпространяването на ковид, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

"Няма да има туризъм сред Испания и Португалия през идващите месеци ", съобщи през вчерашния ден португалският министър председател Антониу Коща след видеоконферентен диалог с испанския си сътрудник Педро Санчес. "Това ще трае минимум до Великден, който се пада на 12 април ", добави Коща. Границата обаче няма да бъде затворена за транспорт на артикули и за лица, пътуващи по служебни аргументи, посочи той.

"Смятам, че е належащо през този интервал да няма туристическа интензивност сред Испания и Португалия, тъй като ние би трябвало да ограничим нашето придвижване, освен вътре в нашите градове, в нашите страни, само че и в международен мащаб ", добави португалският министър председател.

Испания, със 7753 случая на ковид и 288 умряли, е втората най-засегната от пандемията европейска страна. В Португалия, която е пет пъти по-малка от Испания, до момента са открити 245 инфектирани, само че се счита, че има над 2200 подозрителни случая на ковид, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР