Испания и Португалия оглавиха група В на Световното първенство в

...
Испания и Португалия оглавиха група В на Световното първенство в
Коментари Харесай

Испания и Португалия се изравниха на върха след минимални победи над Иран и Мароко

Испания и Португалия оглавиха група В на Световното състезание в Русия след сложни минимални победи надлежно над Иран и Мароко в сряда.

Първо звездата на португалците Кристиано Роналдо вкара своя 4-и гол, с който усъвършенства 62-годишния връх на унгарската легенда Ференц Пушкаш за най-резултатен европейски състезател в интернационалните мачове, достигайки котата от 85 попадения.

Последва минимална победа и за Уругвай над Саудитска Арабия, която на процедура класира урусите на осминафиналите, като остана единствено директният им дуел с Русия да дефинира спечелилия в група А.

В късната среща за деня с огромна доза шанс Диего Коща означи третия си с гол на Мондиала, оказал се задоволителен за първата победа на Испания. С него бразилецът с испански паспорт се изравни с руснака Денис Черишев на второто място във краткотрайното нареждане при голмайсторите. Зад тях останаха Ромелу Лукаку от Белгия и британският капитан Хари Кейн с по два точни удара до момента в шампионата.

Победният гол за Португалия падна още в 4-ата минута, когато след втори следващ корнер топката бе подадена към Моутиньо, който центрира в наказателното поле и оставен непокрит Роналдо простреля от близко с глава вратаря на Мароко Мунир.

В по-голямата част от мача африканците бяха надалеч по-активни в офанзива, като сътвориха няколко чисти положения, отразени от вратаря на иберийците Руи Патрисио. Тимът на Мароко имаше и искания за две дузпи, само че те не бяха отсъдени.

Последва минимална победа и за Уругвай, които надвиха на Саудитска Арабия с попадение на Луис Суарес в 23-ата минута в неговия юбилеен 100-ен мач с националната фланелка. Така южноамериканците се изравниха с домакините от Русия на върха в групата с по победи.

При същия резултат приключи и третият мач в сряда с помощта на шанса на Диего Коща в 54-ата минута, когато нападателят се завъртя в наказателното поле в опит да овладее топката и при последвалото изчистване от Пуралиганджи тя рикошира в крайници му и влезе в мрежата на иранците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР