Испания и Полша завършиха 1:1 във втория двубой и за

...
Испания и Полша завършиха 1:1 във втория двубой и за
Коментари Харесай

Испания отново не победи, и дузпа не помогна срещу Полша

Испания и Полша приключиха 1:1 във втория дуел и за двата отбора в група Е на UEFA EURO 2020. Мората откри резултата в 26-ата минута. Полша нацели страничния дирек в 44-ата минута посредством Швидерски, само че в 54-ата минута Левандовски се разписа с глава и възвърне равенството. Малко по-късно Морено пропусна дузпа, откакто нацели страничната греда, а добавката на Мората не сполучи.

Така Испания продължава да е без победа и има две точки, откакто в, а Полша резервира шансове за класиране с актив от 1 точка. На първата позиция е Швеция с 4 точки, втората е за Словакия с 3.

Още във втората минута състезател на Полша се строполи в наказателното поле на испанците, само че Орсато остави играта да продължи.

Клих опита рисков удар към вратата на Симон, вратарят на Испания е на равнище и не разреши топката да влезе във вратата му в 7-ата минута на дуела. Испанците насочиха два удара към вратата на Полша сред 11-ата и 13-ата минута, само че нито Олмо, нито Торес съумяха да се разпишат. Вторият удар носеше сериозна заплаха, само че топката мина настрана от вратата, преминавайки на няколко сантиметра от страничната греда.

 Статистиката от Испания - Полша
източник:

В 19-ата минута на дуела след центриране от корнер испанците имаха опцията да открият резултата, само че това още веднъж не им се отдаде.



Алваро Мората откри резултата, откакто получи отличен пас и вкара топката в мрежата в 26-ата минута, страничният арбитър подвигна флага за засада, само че след консултация с ВАР голът беше зачетен.

В 34-ата минута Морено опита мерника си от директен свободен удар, топката мина настрана от вратата. Полша отвърна с удар на Швидерски, само че топката не откри задачата след пас на Левандовски.

В 43-ата минута Швидерски беше оставен без настойчивост от бранителите на Испания, стреля отпично, само че топката се отклони от страничната греда, а добавката на Левандовски не сполучи. В идната офанзива Морено пропусна да удвои преднината на Ла Фурия Роха.



Роберт Левандовски се извиси над защитник на домакините и се разписа за 1:1 в 54-ата минута на срещата. В 58-ата минута Морено пропусна дузпа, която беше отсъдена благодарение на ВАР за настъпване на Модер върху крайници на Морено. Той прати топката в страничния дирек, а при добавката от чиста позиция Мората не откри задачата.



Испанците търсеха втори гол, с цел да завоюват, а поляците чакаха това и заиграха на контри.

В 77-ата минута Франковски не съумя да се разпише, откакто беше затворен добре от защитник на Испания. До края на дуела испанците имаха благоприятни условия да стигнат до надвит гол, само че по този начин и не сполучиха за повторно на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР