Испания - една от най-популярните дестинации за европейските туристи, е

...
Испания - една от най-популярните дестинации за европейските туристи, е
Коментари Харесай

Една от най-желаните дестинации в Европа губи германски туристи за сметка на Гърция и Хърватия

Испания - една от най-популярните дестинации за европейските туристи, е изправена пред летен сезон, за който се чака рекордно ниска посещаемост. Особено от основен за промишлеността в страната пазар.

Германия, която е най-големият подобен за европейския туризъм, публично разгласи датата, на която ще вдигне рестриктивните мерки за пътешестване за своите жители. Министърът на външните работи на страната Хайко Маас удостовери, че рестриктивните мерки за пътешестване ще бъдат вдигнати на 15 юни, като това е добра вест за 27 страни в Европейския съюз (ЕС), дружно с Исландия, Лихтенщайн и Швейцария.

Засега обаче този лист изключва Испания и Норвегия, написа Cinco Días. По думите на Маас възбраната за пътешестване до двете страни ще бъде отстранена по-късно.

Това удостоверение от Берлин пристигна в миг, в който Италия - другата мощно пострадала страна от епидемията и главен съперник на Испания в туристическата промишленост, отвори границите си.

От локалното издание обаче показват, че същинската конкуренция за страната през тази година ще бъдат Гърция, Малта, Португалия и Хърватия, които покриват минималните условия на немските управляващи за свободно пътешестване там - най-малък брой инфектирани с ковид и събаряне на карантината за идващите от страната гости.
 Гърция се изправя против Испания и Португалия в
Гърция се изправя против Испания и Португалия в " битката " за немските туристи

През предходната година в южната ни съседка е посрещнала 4 милиона немски туристи

Това разреши на четирите страни да възобновят още веднъж продажбите на пътувания и ваканционни пакети и да се възползват от затруднената обстановка на промишлеността в Испания, която към момента би трябвало да построи тактиката си за това по какъв начин да подсигурява сигурността на огромните туристически групи, идващи обичайно всяка година от Германия, Франция и Англия.

По-сериозният проблем за страната остава наложителната карантина за задграничните гости, която ще продължи да бъде в действие най-малко до 21 юни, до когато е оповестено и изключителното състояние в страната.
 Испания е изгубила €7 милиарда доходи от туризъм за месец
Една от най-посещаваните страни в Европа е изгубила €7 милиарда доходи от туризъм за месец

Април на процедура е бил нулев за страната откъм задгранични посетители
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР