Испания е поредната страна, която заяви, че е крайно време

...
Испания е поредната страна, която заяви, че е крайно време
Коментари Харесай

ПЕС: Изборът на Санчес показа, че е крайно време социалистите да вземат властта

Испания е следващата страна, която съобщи, че е извънредно време социалистите и социалдемократите да се намесят в ръководството. Това обявиха от пресцентъра на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ по отношение на парламентарните избори в Испания, извоювани от социалиста Педро Санчес.

,,Победите на парламентарните избори в Испания и Финландия този месец ясно показха инерцията, която набираме за идните европейски избори. Докато консерваторите в Испания преследваха до край правото да се опитат да си върнат властта, испанската социалистическа и работническа партия заложи в акцията си на главните социалистически и социално-демократични политики и гласоподавателите ги поддържаха. Именно от това се нуждае и цяла Европа и Франс Тимерманс би съдействал за това като ръководител на Европейската комисия'', съобщи от своя страна ръководителят на ПЕС Сергей Станишев.

,,Поздравявам Педро Санчес и испанските социалисти за успеха им на парламентарните избори. Това е самопризнание за умната икономическа и обществена политика, която организираше през късия си мандат до момента. Правителството усили заплатите и пенсиите с над 20 %, усъвършенства жилищната политика и грижата за възрастните хора. Вярвам, че и отсега нататък ще оправдаят доверието, което им дава испанският народ. Пожелавам на Педро Санчес триумф при образуването на новото проевропейско държавно управление на Испания'', написа пък водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в профила си във "Фейсбук ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР