Испания е първият финалист на Световното първенство по баскетбол, което

...
Испания е първият финалист на Световното първенство по баскетбол, което
Коментари Харесай

Испания е първият финалист на Световното по баскетбол в Китай

Испания е първият финалист на Световното състезание по баскетбол, което се организира в Китай. Шампионите от 2006 година се постановиха над непобедения досега отбор на Австралия с 95-88 (22-21, 10-16, 19-18, 20-16, 9-9 1пр., 15-8 2пр.).
 Защо неуспехът на Съединени американски щати на Световното по баскетбол не е изненада
Защо неуспехът на Съединени американски щати на Световното по баскетбол не е изненада

Липсата на качество в нахлуване обрече американците на крах

Мачът беше решен след две продължения. Австралийците водеха съвсем от самото начало, само че задатъкът им по този начин и не надвиши 6 точки. Испанците можеха да завоюват след серия от 6 точки, като Гасол вкара два наказателни удара 9 секунди преди сирената. След това Милс пропусна едно мятане от линията, само че въпреки всичко съумя да вкара мача в продължение след 71-71.

В първото добавено време испанците дръпнаха с пет точки, само че в края трябваше да се измъкват след два точни наказателни удара на Гасол 5 секунди преди края за 80-80. Във вторите добавени пет минути те имаха цялостно предимство и откакто отвориха разлика не позволиха повече да бъдат застигнати.
 Снимка 442664
Източник:

Испания вкара 11 тройки от 37 опита, а Австралия се задоволи с 10 тройки от 40 опита. И двата отбора поразиха по 22 пъти коша за две точки. Показателите от линията за наказателни удари са 18 от 22 за Испания и 14 от 17 за Австралия. " Кенгурат " овладяха 20 битки под противниковия панер, които се оказаха незадоволителни за крайния триумф. Испанците завоюваха единствено 9 топки под противниковия панер.

Вторият полуфинал е сред тимовете на Франция и Аржентина и стартира в 15:00 часа.

Испания: Рики Рубио, Руди Фернандес, Виктор Клавер, Хуанчо Ернангомес, Марк Гасол.

Австралия : Пати Милс, Мат Делаведова, Джо Ингълс, Джок Ландейл, Арън Бейнс.
 Снимка 442666
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР