Испания е близо до началото на спад на коронавирусната епидемия,

...
Испания е близо до началото на спад на коронавирусната епидемия,
Коментари Харесай

Санчес иска партии, синдикати и региони в пакт за икономическо възраждане

Испания е покрай началото на спад на коронавирусната зараза, съобщи министър председателят Педро Санчес в четвъртък, призовавайки всички политически партии да се причислят към пакт за национално икономическо възобновление след здравната рецесия, оповестява " Ройтерс ".

" Тази война против вируса ще бъде цялостна победа ", сподели той пред съвсем празния парламент , защото повече от 300 депутати вземат участие отдалечено заради разпоредбите за блокиране. Те трябваше да гласоподават за двуседмично удължение на изключителното състояние в Испания , което ще задържи хората вкъщи до 26 април.

Предложената от държавното управление нова икономическа договорка е въодушевена от " Пактовете от Монклоа ", подписани през 1977 година, след гибелта на диктатора Франсиско Франко , за трансформиране на държавната стопанска система в пазарна стопанска система за новата демократична Испания.

Той се стреми да сплоти разцепения политически пейзаж и също по този начин да обхване синдикатите, фирмите и районите зад обща политика за икономическо възобновяване .

" Предлагам огромен пакт за икономическото и обществено възобновяване на Испания , за всички политически сили, които желаят да дадат рамо и да вземат участие ", съобщи Санчес, социалист, който управлява държавно управление на лява коалиция след серия от неубедителни избори.

Мерките на Испания за ограничение на заболяването COVID-19, едни от от най-сериозните в Европа, помогнаха за спасяването на доста животи и понижиха пропорционалното всекидневно нарастване на новите инфекции до 4% от 22%, изясни Санчес пред Народното събрание .

Въпреки продължаващата обсада , държавното управление възнамерява да облекчи рестриктивните мерки за компании , откакто затвори всички несъществени предприятия преди близо две седмици.
 Коронавирус в Испания: към този момент над 15 000 умряли и над 152 000 инфектирани
Коронавирус в Испания: към този момент над 15 000 умряли и над 152 000 инфектирани

За последното денонощие са умряли още 683 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР