Испанецът Серхио Гарсия с Honda записа първа победа в кариерата

...
Испанецът Серхио Гарсия с Honda записа първа победа в кариерата
Коментари Харесай

16-годишен испанец с първа победа в Moto3

Испанецът Серхио Гарсия с Honda записа първа победа в кариерата си в Световния шампионат по мотоциклетизъм. 16-годишният Гарсия, който дебютира през този сезон в клас Moto3, завоюва трагично последното за акцията Гран При на родна земя във Валенсия. Той беше най-бърз на пистата " Рикардо Тормо " с време 25:17.918 минути.
Тийнейджърът изпревари в последния завой стартиралия от първа позиция Андреа Миньо с КТМ и пресече финалната линия с преднина от едвам 5 хилядни от секундата пред италианския си противник.
Трети на 180 хилядни остана различен - испанец Хавиер Артигас със Suzuki, който участваше с " уайлд кард " като първенец в Европейската купа на гениите, само че направи впечатляващо съревнование и стигна до подиума в дебютния си старт в Moto3.
Световният първенец Лоренцо Дала Порта с Honda загуби надзор и падна три обиколки преди края, прекъсвайки серия от три следващи победи.
Дала Порта приключи сезона на върха в генералното класиране с 279 точки, пред Аарон Канет с КТМ с 200 точки и Маркос Рамирес с Honda със 183 точки. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР