Испанецът Рафаел Надал успя да пречупи Новак Джокович в 51-ия

...
Испанецът Рафаел Надал успя да пречупи Новак Джокович в 51-ия
Коментари Харесай

Надал пречупи Ноле в мач № 51

Испанецът Рафаел Надал съумя да пречупи Новак Джокович в 51-ия конфликт посред им, с което усъвършенства салдото си против сърбина – 25:26 победи. Във трогателен мач, траял час и 56 минути, Матадора се наложи със 7:6, 6:3. А с това се класира за финала на шампионата в Рим и през днешния ден ще преследва осма купа в италианската столица.

Ноле не съумя да победи Краля на клея за седми път на обичаната му настилка, само че показва най-хубавата си форма след завръщането си на корта и интервенция на лакътя. Това бе негов първи полуфинал за сезона.
А борбата сред двамата бе първа от последния им конфликт преди 370 дни в Мадрид. За трофея през днешния ден Рафа ще спори с спечелилия сред сегашния първенец Александър Зверев (Германия) или Марин Чилич (Хърватия), приключил нощес. Матадора се цели в 78-ма купа в кариерата си и трета за 2018-а след триумфите в Монте Карло и Барселона. Евентуална победа в Рим ще го върне и на върха в международната класация.

Същевременно Чилич измести Григор Димитров от 4-то място в класацията с класирането си за полуфиналите. Българинът към този момент е пети и като подобен ще стартира на „ Ролан Гарос “ след седмица.
При дамите защитаващата купата си Елина Свитолина (Украйна) се класира за финала в Рим след 6:4, 6:3 против Анет Контавейт (Естония).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР