Испанецът Рафаел Надал се класира за втория кръг на US

...
Испанецът Рафаел Надал се класира за втория кръг на US
Коментари Харесай

Рафаел Надал продължава във втория кръг на US Open след отказване на Давид Ферер

Испанецът Рафаел Надал се класира за втория кръг на US Open 2018. " Матадора " разигра тъкмо 100 точки със сънародника си Давид Ферер, който се отхвърли поради травма в прасеца при резултат 6-3, 3-4 след 1 час и 29 минути.

 Григор Димитров не можа да се опълчи на Стан Вавринка и завърши с US Open 2018
Григор Димитров не можа да се опълчи на Стан Вавринка и завърши с US Open 2018

Българинът имаше своите шансове в третия сет, само че не си повярва

Надал взе първия сет след два пробива. Ферер поведе със вкоренен пробив с 4-2 във втората част, загуби идващия гейм на нула и реши, че не може да продължи мача. Това е последения мач за 26-годишния деец в шампионат от " Големия шлем ". Ферер за първи път се отхвърли в мач от това равнище. В момента той е под №148 в ранглистата на ATP.

Във втория кръг Рафаел Надал ще срещне " щастливеца " Петер Полански от Канада, който влезе и в четирите шампионата от огромната четворка като " лъки неудачник ".

 Снимка 375273
Източник:

" Тъжен съм, тъй като това е последното ми присъединяване в шампионатите от " Големия шлем ". Забавлявах се да играя с Рафа. Мисля, че се показах добре. Въпреки всичко, горделив съм от себе си, от кариерата ми. Неприятно, че трябваше да се откажа. Имах болки в левия прасец и сложих инжекция. Опитах въпреки всичко ", показа Ферер след отказването. Той счита следващата година да играе единствено в няколко по-малки шампионати.

Надал отдаде заслуженото на положителния си другар:

" Много скърбя за него. Той е един от най-близките ми другари в Тура и сме изживели доста прелестни моменти дружно. Тъжно е, че трябваше да приключи по този метод ".

 Снимка 375274
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР