Испанецът Пабло Кареньо-Буста е последният полуфиналист на турнира по тенис

...
Испанецът Пабло Кареньо-Буста е последният полуфиналист на турнира по тенис
Коментари Харесай

Кареньо-Буста е последният полуфиналист на турнира по тенис в Хамбург

Испанецът Пабло Кареньо-Буста е последният полуфиналист на шампионата по тенис на червени кортове в немския град Хамбург с награден фонд 1,72 милиона евро.

Кареньо-Буста отстрани първенеца от 2013 година и подложен под номер 3 Фабио Фонини (Италия) с 3:6, 6:2, 7:6(4) по-късно повече от два часа и половина игра.

Фонини, десети в международната класация, поведе с 4:0 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория той още веднъж започва с пробив и дръпна с 2:0, само че по-късно испанецът взе шест следващи гейма, с цел да изравни резултата.

Италианецът взе преднина от 2:0 и в решителни трети сет, само че Кареньо-Буста обърна до 4:2. Фонини изравни за 4:41 а при 4:5 той отрази четири мачбола при личен сервис. Така се стигна до тайбрек, в който испанецът все пет следващи разигравания, с цел да поведе с 6:2 точки и това се оказа решаващо.

За място на финала той ще играе против представителя на домакините Александър Зверев.

Поставеният под номер 2 Зверев завоюва мъчно по-рано през днешния ден против сърбина Филип Крайнович с 2:6, 7:5, 6:2, откакто изоставаше със сет и 2:5 гейма във втория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР